Γνωσιακή-Αναλυτική Ψυχοθεραπεύτρια στην Αθήνα | Εβίτα Πατέρα

Ψυχολόγος-Ψυχοθεραπεύτρια Εβιτα Πατέρα

Ονομάζομαι Εβίτα Πατέρα και είμαι Πτυχιούχος του Τμήματος Ψυχολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης με κατεύθυνση στην Κλινική Ψυχολογία.
 
Μετά τις βασικές σπουδές μου ειδικεύτηκα στην Γνωσιακή- Αναλυτική Ψυχοθεραπεία στο Ινστιτούτο Γνωσιακής – Αναλυτικής Ψυχοθεραπείας και στις Μαθησιακές Δυσκολίες στο Κέντρο Ψυχολογικών Μελετών και Ερευνών.
 
Η Εξειδίκευση μου στην Γνωσιακή – Αναλυτική Ψυχοθεραπεία περιλάμβανε, πέρα από την εκπαίδευση στην Ψυχοπαθολογία, την Διάγνωση και τις Θεραπευτικές Tεχνικές, συμμετοχή σε Ομάδα Εποπτείας, Ατομική και Ομαδική Θεραπεία.
 
Επίσης, έχω ολοκλήρωσει το ετήσιο μετεκπαιδευτικό σεμινάριο «Κλινικής Ψυχοπαθολογίας» που διοργανώνεται από το Ερευνητικό Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο Ψυχικής Υγιεινής (Ε.Π.Ι.Ψ.Υ.) και την Α ́ Ψυχιατρική Κλινική του Πανεπιστημίου Αθηνών, στο Αιγινήτειο Νοσοκομείο και επι σειρά ετών εκπαιδεύομαι σε θέματα Ψυχιατρικής Εφήβων στο ετήσιο σεμινάριο που διεξάγεται στο τμήμα Ψυχιατρικής Εφήβων και Νέων του Γ.Ν.Α. «Γ. Γεννηματας». Επιπλέον, έχω παρακολουθήσει το ετήσιο εκπαιδευτικό επιστημονικό πρόγραμμα «Ψυχική Υγεία Παιδιών & Εφήβων» του Σισμανογλείου – Αμ. Φλεμινγκ Γ.Ν.Α. και έχω ολοκληρώσει την Εκπαίδευση του Αποτελεσματικού Γονέα (Parent Effectiveness Training).
 
Στο πλαίσιο της επιμόρφωσης μου, έχω παρακολουθήσει πολυάριθμα συνέδρια, σεμινάρια, ημερίδες Ψυχολογίας, Ψυχιατρικής και Ψυχοθεραπείας φροντίζοντας για την συνεχή ενημέρωση μου σε θέματα της επιστήμης μου.
 
Έχω παρακολουθήσει σειρά Ψυχαναλυτικών διαλέξεων στην Έλληνική Ψυχαναλυτική Εταιρεία και έχω λάβει μέρος σε Ομάδα Μελέτης της Ελληνικής Εταιρείας Αντλεριανής Ψυχολογίας με θέμα «Ανθρώπινες Σχέσεις»
 
Όσον αφορά στην επαγγελματική μου εμπειρία και δραστηριότητα, ασκώ ιδιωτικά το επάγγελμα της Ψυχολόγου – Ψυχοθεραπεύτριας, επίσης συνεργάζομαι με Κέντρο Ειδικής Αγωγής όπου δραστηριοποιούμαι στο κομμάτι της Συμβουλευτικής γονέων και της Ψυχοθεραπεία παιδιών & εφήβων και παράλληλα είμαι εισηγήτρια μαθημάτων Ψυχολογίας σε ιδιωτικό ΙΕΚ της Αθήνας. Διαθέτω επάρκεια εκπαιδεύτριας ενηλίκων της μη τυπικής εκπαίδευσης από τον ΕΟΠΠΕΠ με κωδ. Πιστοποιήσης ΕΒ29538.
 
Η πρακτική μου άσκηση πραγματοποιήθηκε στην Σχολή Τυφλών «Ο Ήλιος» στη Θεσσαλονίκη, όπου παρείχα ψυχολογική στήριξη σε παιδία, εφήβους και ενήλικες με ειδικές ανάγκες και στις οικογένειες τους, εκπαιδεύτηκα στην εφαρμογή Ψυχοδιαγνωστικών Εργαλείων (Τεστ) και συμμετείχα σε συμβουλευτικές συνεδρίες διεπιστημονικού χαρακτήρα και σε ομάδες εποπτείας.
 
Η Ψυχοθεραπευτική Προσέγγιση που ακολουθώ είναι βασισμένη στην Γνωσιακή – Αναλύτικη Ψυχοθεραπεία, αλλά παράλληλα είναι επηρεασμένη από τις αρχές της Ψυχανάλυσης, της Ανθρωπιστικής αλλά και της Υπαρξιακής Ψυχοθεραπείας.
 
Συνεργάζομαι με επόπτη καθώς και με ένα δίκτυο ειδικών όπως ψυχίατρο, ειδικό παιδαγωγό και λογοθεραπευτή όποτε παραστεί ανάγκη.
 
Κατέχω άδεια ασκήσεως επαγγέλματος η οποία εκδόθηκε από την Διεύθυνση Υγείας της Νομαρχίας Αθηνών.
 
Τέλος, στο πλαίσιο των ενδιαφερόντων μου εντάσσεται η Θεραπεία μέσω της Τέχνης καθώς επίσης και η Ψυχολογία στον Κινηματογράφο και την Λογοτεχνία.
 

© www.psycho-therapia.gr
Καρύστου 17, Αμπελόκηποι

Πλησίον μετρο Πανόρμου, Αθήνα

Tel: 6979 528022
Contact: epatera@psycho-therapia.gr
Created by
George Theodorakis